Freeform Western Allround

Freeform Western Allround prijs vanaf €1795,00. Exclusief boomlooszadelpad.

De Freeform Western Allround is de versimpelde versie van de Small Butterfly, bedoeld voor paarden met een kortere rug. Met zijn gewicht van minder dan 7 kilo is het niet te vergelijken met de +/- 25 kilo van een westernzadel met standaard boom. Het is gemakkelijk op te tillen, en scheelt een hoop kilo’s voor uw paard. De foam basis zorgt in combinatie met het juiste singelsysteem voor goede drukverdeling.
Een zadel om de showring mee in te rijden of een lange buitenrit comfortabel uit te zitten. Door de smalle twist geeft het zadel de ruiter een correcte zit, ook geschikt om licht dressuurwerk mee te verrichten. De verkorte skirt zorgt voor meer bewegingsvrijheid voor het paard in de buiging.

De cantle is gemakkelijk verplaatsbaar waardoor de zit aanpasbaar is naar verschillende maten en dus door meerdere ruiters kan gebruikt worden. Ook de houten knop is verwisselbaar en verkrijgbaar in verschillende maten waardoor het zadel voor verschillende paarden kan gebruikt worden en aangepast kan worden voor een paard in de groei.

Freeform Western Algemeen
De Freeform zadels worden gemaakt door de beste zadelmakers van Westernzadels in Europa, zij vervaardigen o.a ook: Garland, Wild west, White star, Platinum, Lavilla.
Door hun ervaring hebben de makers van Freeform deze zadels zodanig kunnen maken dat de kwaliteit gelijk is aan die van een regulier westernzadel, maar met de extra’s van een goed boomloos zadel.
Freeform zadels hebben een foam zadelbasis uit hetzelfde materiaal gebruikt voor de Maserati autostoelen, gemaakt om comfort te bieden, zich niet te laten aantasten door kou, hitte of druk.
Het foam is flexibel vandaar dat Freeform ookwel boomloos of semi-boomloos wordt genoemd.
Het foam en leder van de zadels gaat jaren mee en behoud zijn vorm, dit zorgt voor de ideale balans tussen een uitstekende drukverdeling en een flexibel zadel dat zich aan de rug en bewegingen van het paard aanpast.

Beugelophanging en Singelsysteem
Dankzij  de verplaatsbare beugelophanging kan men verschillende beenposities instellen nodig voor de verschillende disciplines. Er is een extra versteviging in de zadelbasis gebouwd om de druk van de stijgbeugelophanging te verdelen. De Freeform westernzadels zijn te bestellen met verschillende soorten singelsystemen afhankelijk van uw paard en uw wensen.

Pad / Kussens
Voor optimale drukverdeling en ruggengraatbescherming is het, afhankelijk van het paard, noodzakelijk om de Freeform zadels te rijden met een boomlooszadelpad met inlages of kussens die met velcro onder het zadel te bevestigen zijn, met name geschikt voor warmbloeden met veel schoft.

De standaard prijs van dit zadel is inclusief:
– Compleet zadel + knop (onafhankelijk van maat)
– 5 D-ringen
– Singelsysteem naar keuze (latigo’s van leder)
– Fenders
– Standaard tooling / leder bewerking

* De zitting van de Freeform westernzadels is te bestellen in Kalfsleder of Suede voor extra grip.

Extra informatie

Maten Keuze uit twee maten: Standaard: 67 cm. Short: 62 cm.
Singelstoten opties Keuze tussen 4 singelstoten: – Standaard – Big D ring- 3 Way Rigging – C Rigging
Leer Natuurlijk en plantaardig gekleurd leer.
Leren Zitting Keus tussen 2 materialen voor de zitting: Leer / Suede (voor betere grip, verslijt sneller)
Verwisselbare vork Verwisselbare vork beschikbaar in de volgende maten: SQH, QH, FQH, XFQH
Tooling Keuze tussen verschillende soorten tekeningen op het leder om het zadel uniek te maken.
Extra Neem contact op voor extra’s zoals:- Extra D-ringen- Kleuren combinaties- Lining materiaal (onderzijde van het zadel)- Optie voor kussens onder het zadel (warmbloeden)- Anders