Freeform Attitude

Freeform Attitude. In leder Prijs vanaf €898,00 (prijs is afhankelijk van de zitting). Prijs is exclusief boomlooszadelpad of kussens.

De Freeform Attitude is het ideale lange afstandszadel voor ruiter en paard. Vanwege het ontbreken van het zweetblad en het flexibele systeem van Freeform biedt het zadel extreem veel bewegingsvrijheid aan het paard. De poleys aan de voorkant van de zitting van het zadel geven de ruiter meer stevigheid dan de meeste andere zittingen. Daarnaast komt de Attitude standaard met de unieke verzachte fenders inclusief kniewrong. Een fantastische combinatie wat ervoor zorgt dat de ruiter een gevoel van stabiliteit, comfort en een veiligheid ervaart.

Freeform Algemeen:
Freeform zadels hebben een foam zadelbasis uit hetzelfde materiaal gebruikt voor de Maserati autostoelen: gemaakt om comfort te bieden, zich niet te laten aantasten door kou, hitte of druk.
Het foam is flexibel, vandaar dat Freeform ook wel boomloos of semi-boomloos wordt genoemd.
Het foam en leder van de zadels gaat jaren mee en behoudt zijn vorm, dat zorgt voor de ideale balans tussen een uitstekende drukverdeling en een flexibel zadel dat zich aan de rug en bewegingen van het paard aanpast.

Beugelophanging en Singelsysteem
Dankzij  de verplaatsbare beugelophanging kan men verschillende beenposities instellen nodig voor de verschillende disciplines. Er is een extra versteviging in de zadelbasis gebouwd om de druk van de stijgbeugelophanging te verdelen. Freeform’s standaard Y singelbevestiging zorgt voor een zeer stabiel zadel dat niet zal schuiven en voor een goede verdeling van het ruitergewicht zorgt. Dankzij dat Y-systeem krijgt u een zadel dat zeer stabiel ligt, ook bij het opstijgen. Het verschuiven van het zadel bij het opstijgen is iets wat bij andere boomloze zadels wel al eens kan voorkomen. Daarbij worden de meeste Engelse modellen tegenwoordig geleverd met het nieuwe singelstoten systeem: 3 verschillende opties voor een nog betere drukverdeling en om de kans van passen op verschillende paarden enorm te verhogen.

Pad / Kussens
Voor optimale drukverdeling en ruggengraat bescherming is het noodzakelijk om de Freeform zadels te rijden met los verkrijgbare kussens of een boomlooszadelpad met inlages.

De standaard prijs van dit zadel is inclusief:
– Zadelbasis (onafhankelijk van maat)
– Attitude zitting (onafhankelijk van maat)
– Schoftuitsparing (zie extra info)
– Velcro (zie extra info)
– 5 D-ringen

* De Freeform Attitude is ook verkrijgbaar in BTF versie (Leathertex & Suede)

* De Attitude basis is ook te combineren met andere zittingen, en ieder Freeform zadel is volledig custom made te bestellen. Ook is het mogelijk om de Attitude met andere fenders of Engelse beugelriemen te bestellen. Wilt u meer weten over de verschillende opties en eventuele kostenbesparingen helpen we u met alle liefde verder.

Extra informatie

Zadelbasis & zitting Keuze uit maten voor zadelbasis: Standaard (56 cm.) met zittingen van 16,5’’ – 19,5’’, Short Base (51 cm.) met zittingen van 15’’ – 17,5’’ en Extra Short Base (47 cm.) met zittingen van 15’’ t/m 16’’
Y-singelsysteem Y-singelsysteen voor betere drukverdeling
Nieuw billet systeem 3 opties voor singelstoten: om het zadel aan nog meer paarden aanpasbaar te maken
Beugelophanging Verplaatsbare beugelophanging
Leder Handgemaakt zadel van de hoogste kwaliteit Italiaans kalfsleder
Schoftuitsparing Zonder schoftuitsparing of met 9 cm. of 13 cm. schoftuitsparing
Velcro voor kussens Standaard hebben de zadels velcro aan de onderkant zodat er kussens aan kunnen worden bevestigd wanneer nodig
Extra Neem contact op voor extra’s zoals:- Extra D-ringen- Opties voor fenders, beugelriemen en kniewrongen- Kleuren combinaties- Combinaties met andere zittingen- Lining materiaal (onderzijde van het zadel)- Anders
Versie Economy, Standaard