Freeform Classic

Freeform Classic Prijs vanaf  €1052,00  Prijs is exclusief boomlooszadel pad of kussens

De Freeform Classic is het originele Freeform zadel dat over de jaren is verbeterd en aangepast tot wat het nu is: een veelzijdig zadel gemaakt om optimale bewegingsvrijheid en comfort te bieden aan paard en ruiter. Doordat het zadel zich aanpast aan de rug van het paard tijdens de beweging zorgt het voor een goed contact tussen ruiter en paard.

Freeform Algemeen
Freeform zadels hebben een foam zadelbasis uit hetzelfde materiaal gebruikt voor de Maserati autostoelen: gemaakt om comfort te bieden, zich niet te laten aantasten door kou, hitte of druk.
Het foam is flexibel vandaar dat Freeform ook wel boomloos of semi-boomloos wordt genoemd.
Het foam en leder van de zadels gaat jaren mee en behoudt zijn vorm, dat zorgt voor de ideale balans tussen een uitstekende drukverdeling en een flexibel zadel dat zich aan de rug en bewegingen van het paard aanpast.

Beugelophanging en Singelsysteem
Dankzij  de verplaatsbare beugelophanging kan men verschillende beenposities instellen nodig voor de verschillende disciplines. Er is een extra versteviging in de zadelbasis gebouwd om de druk van de stijgbeugelophanging te verdelen. Freeform’s standaard Y singelbevestiging zorgt voor een zeer stabiel zadel dat niet zal schuiven en voor een goede verdeling van het ruitergewicht zorgt. Dankzij dat Y-systeem krijgt u een zadel dat zeer stabiel ligt, ook bij het opstijgen. Het verschuiven van het zadel bij het opstijgen is iets wat bij andere boomloze zadels wel al eens kan voorkomen. Daarbij worden de meeste Engelse modellen tegenwoordig geleverd met het nieuwe singelstoten systeem: 3 verschillende opties voor een nog betere drukverdeling en om de kans van passen op verschillende paarden enorm te verhogen.

Pad / Kussens
Voor optimale drukverdeling en ruggengraat bescherming is het, afhankelijk van het paard, noodzakelijk om de Freeform zadels te rijden met de kussens/panelen of een een boomlooszadelpad met inlages.

De standaard prijs van dit zadel is inclusief:
– Zadelbasis (onafhankelijk van maat)
– Classic Zitting (onafhankelijk van maat)
– Standaard kniewrong
– Schoftuitsparing (zie extra info)
– Velcro (zie extra info)
– 5 D-ringen
– Bevestiging voor beugelriemen

* De Classic basis is ook te combineren met andere zittingen, en ieder Freeform zadel is volledig custom made te bestellen. Wilt u meer weten over de verschillende opties en eventuele kostenbesparingen helpen we u met alle liefde verder.

Extra informatie

Zadelbasis & zitting Keuze uit maten voor zadelbasis: Standaard (56 cm.) met zittingen van 16,5’’ – 19,5’’, Short Base (51 cm.) met zittingen van 15’’ – 17,5’’ en Extra Short Base (47 cm.) met zittingen van 15’’ t/m 16’’
Y-singelsysteem Y-singelsysteen voor betere drukverdeling
Nieuwe billet systeem 3 opties voor singelstoten: om het zadel aan nog meer paarden aanpasbaar te maken
Beugelophanging Verplaatsbare beugelophanging
Leder Handgemaakt zadel van de hoogste kwaliteit Italiaans kalfsleder
Schoftuitsparing Zonder schoftuitsparing of met 9 cm. of 13 cm. schoftuitsparing
Velcro voor kussens Standaard hebben de zadels velcro aan de onderkant zodat er kussens aan kunnen worden bevestigd wanneer nodig
Extra Neem contact op voor extra’s zoals:- Extra D-ringen- Opties voor knie- en dijwrongen- Kleuren combinaties- Combinaties met andere zittingen- Lining materiaal (onderzijde van het zadel)- Anders
Versie Economy, Standaard