Freeform Elite

Freeform Elite prijs vanaf €1180,00. Prijs is exclusief boomloos zadelpad of kussens.

De Freeform Elite is een klassiek vormgegeven dressuurzadel dat een geweldige ondersteuning biedt aan de positie van de ruiter. Door de unieke zitting met een smalle twist en een verhoogde, zachte lepel krijgt u een diepe zit. De klassieke recht gesneden zweetbladen zorgen voor een goed comfort voor de knieën en bovenbenen van de ruiter en een elegant uitziend zadel. Het ideale zadel voor de dressuurruiter en wat zeker niet misstaat in de dressuurring. Uw paard krijgt een ongelooflijke bewegingsvrijheid waardoor gratie en souplesse worden uitgestraald. Doordat het zadel zich aanpast aan de rug van het paard tijdens de beweging zorgt het voor een goed contact tussen ruiter en paard. Het zadel geeft het paard comfort en een zacht gevoel voor de ruiter.

Freeform Algemeen
Freeform zadels hebben een foam zadelbasis uit hetzelfde materiaal gebruikt voor de Maserati autostoelen: gemaakt om comfort te bieden, zich niet te laten aantasten door kou, hitte of druk.
Het foam is flexibel vandaar dat Freeform ook wel boomloos of semi-boomloos wordt genoemd.
Het foam en leder van de zadels gaat jaren mee en behoudt zijn vorm, dat zorgt voor de ideale balans tussen een uitstekende drukverdeling en een flexibel zadel dat zich aan de rug en bewegingen van het paard aanpast.

Beugelophanging en Singelsysteem
Dankzij  de verplaatsbare beugelophanging kan men verschillende beenposities instellen nodig voor de verschillende disciplines. Er is een extra versteviging in de zadelbasis gebouwd om de druk van de stijgbeugelophanging te verdelen. Freeform’s standaard Y singelbevestiging zorgt voor een zeer stabiel zadel dat niet zal schuiven en voor een goede verdeling van het ruitergewicht zorgt. Dankzij dat Y-systeem krijgt u een zadel dat zeer stabiel ligt, ook bij het opstijgen. Het verschuiven van het zadel bij het opstijgen is iets wat bij andere boomloze zadels wel al eens kan voorkomen. Daarbij worden de meeste Engelse modellen tegenwoordig geleverd met het nieuwe singelstoten systeem: 3 verschillende opties voor een nog betere drukverdeling en om de kans van passen op verschillende paarden enorm te verhogen.

Pad / Kussens
Voor optimale drukverdeling en ruggengraat bescherming is het, afhankelijk van het paard, noodzakelijk om de Freeform zadels te rijden met de kussens/panelen of een boomlooszadelpad met inlages.

De standaard prijs van dit zadel is inclusief:
– Zadelbasis (onafhankelijk van maat)
– DKR zitting (onafhankelijk van maat)
– Standaard kniewrong
– Schoftuitsparing (zie info hieronder)
– Velcro (zie info hieronder)
– 5 D-ringen
– Bevestiging voor beugelriemen

* De DKR basis is ook te combineren met andere zittingen, en ieder Freeform zadel is volledig custom made te bestellen. Wilt u meer weten over de verschillende opties en eventuele kostenbesparingen helpen we u met alle liefde verder.

Zadelbasis & zitting Keuze uit maten voor zadelbasis: Standaard (56 cm.) met zittingen van 16,5’’ – 19,5’’, Short Base (51 cm.) met zittingen van 15’’ – 17,5’’ en Extra Short Base (47 cm.) met zittingen van 15’’ t/m 16’’
Y-singelsysteem Y-singelsysteem voor betere drukverdeling
Nieuw billet systeem 3 opties voor singelstoten: om het zadel aan nog meer paarden aanpasbaar te maken
Beugelophanging Verplaatsbare beugelophanging
Leder Handgemaakt zadel van de hoogste kwaliteit Italiaans kalfsleder
Schoftuitsparing Zonder schoftuitsparing of met 9 cm. of 13 cm. schoftuitsparing
Velcro voor kussens Standaard hebben de zadels velcro aan de onderkant zodat er kussens aan kunnen worden bevestigd wanneer nodig
Extra Neem contact op voor extra’s zoals: Extra D-ringen, opties voor knie- en dijwrongen. Kleuren combinaties, combinaties met andere zittingen, lining materiaal (onderzijde van het zadel)