Freeform Western Small Butterfly

Freeform Western Small Butterfly prijs vanaf €1795,00. Prijs is exclusief boomloos zadelpad.

De Freeform Small Butterfly is het eerste echte westernzadel dat ook werkelijk boomloos is. Met zijn gewicht van minder dan 7 kilo is het niet te vergelijken met de +/- 25 kilo van een westernzadel met standaard boom. Het is gemakkelijk op te tillen, en scheelt een hoop in kilo’s voor uw paard. De foam basis zorgt in combinatie met het juiste singelsysteem voor een goede drukverdeling. Een zadel om de showring mee in te rijden of een lange buitenrit comfortabel uit te zitten. Door de smalle twist geeft het zadel de ruiter een correcte zit, ook geschikt om licht dressuurwerk mee te verrichten. De cantle is gemakkelijk verplaatsbaar waardoor de zit aanpasbaar is naar verschillende maten en dus door meerdere ruiters gebruikt kan worden. Ook de houten knop is verwisselbaar en verkrijgbaar in verschillende maten waardoor het zadel voor verschillende paarden kan worden aangepast.

Freeform Western Algemeen
De Freeform zadels worden gemaakt door de beste zadelmakers van Westernzadels in Europa, zij vervaardigen o.a ook: Garland, Wild west, White star, Platinum, Lavilla. Door hun  ervaring hebben de makers van Freeform deze zadels kunnen maken in de kwaliteit van een regulier westernzadel, maar met de extra’s van een goed boomloos zadel. Freeform zadels hebben een foam zadelbasis uit hetzelfde materiaal gebruikt voor de Maserati autostoelen: gemaakt om comfort te bieden, zich niet te laten aantasten door kou, hitte of druk. Het foam is flexibel vandaar dat Freeform ook wel boomloos of semi-boomloos wordt genoemd. Het foam en leder van de zadels gaat jaren mee en behoudt zijn vorm dat zorgt voor de ideale balans tussen een uitstekende drukverdeling en een flexibel zadel dat zich aan de rug en bewegingen van het paard aanpast.
Beugelophanging en Singelsysteem
Dankzij  de verplaatsbare beugelophanging kan men verschillende beenposities instellen nodig voor de verschillende disciplines. Er is een extra versteviging in de zadelbasis gebouwd om de druk van de stijgbeugelophanging te verdelen. De Freeform westernzadels zijn te bestellen met verschillende soorten singelsystemen afhankelijk van uw paard en uw wensen. Enkele systemen zijn beter geschikt voor snellere manoeuvres, het gebruik op meerdere paarden of specifiek voor uw paard aan te raden.
Pad / Kussens
Voor optimale drukverdeling en ruggengraatbescherming is het, afhankelijk van het paard, noodzakelijk om de Freeform zadels te rijden met een boomlooszadelpad met inlages of kussens die met velcro onder het zadel te bevestigen zijn, dat maakt het ook geschikt voor warmbloeden met veel schoft.
De standaard prijs van dit zadel is inclusief:

– Compleet zadel + knop (onafhankelijk van maat).

– 5 D-ringen.

– singelsysteem naar keuze (latigo’s van leder).

– Fenders.

– Standaard tooling / leder bewerking.

* De zitting van de Freeform westernzadels is te bestellen in Kalfsleder of Suede voor extra grip.

Extra informatie

Maten 2 opties voor maten: Standaard: 70 cm. Short Base: 62 cm. (Smallere twist)
Singelsysteem Keuze uit 4 opties voor singelsysteem: Standard adjustable- Big D rigging- 3 Way rigging- C rigging. NIEUW: Latigo’s kunnen nu ook standaard in leder worden besteld i.p.v nylon.
Leder Natuurlijk getanned full grain vegetable leder
Lederen zitting Keuze uit 2 opties voor zitting: Italiaans kalfsleder of Suede (voor beter grip, maar slijt eerder)
Verwisselbare knop Verwisselbare knop in maten van: SQH t/m XFQH
Leder bewerking Keuze uit verschillende soorten bewerking om je zadel een unieke look te geven.
Extra Neem contact op voor extra’s zoals:- Extra D-ringen- Kleuren combinaties- Lining materiaal (onderzijde van het zadel)- Optie voor kussens onder het zadel (warmbloeden)-