Achtergrond

Een paard is een goedmoedig dier die de beste zorg en liefde verdient

Als paardenliefhebbers zijn we altijd op zoek naar de best passende optie voor het comfort van het bereden paard. Met Freeform zadels hebben we een flexibel zadel gevonden dat multi aanpasbaar is en voor diverse paarden en disciplines inzetbaar. Een zadel van prachtige kwaliteit dat door een Italiaanse familiebedrijf wordt vervaardigd. Zij staan open voor nieuwe ontwikkelingen en aanpassingen van het Freeform zadel voor het individuele paard.

Paard rijden

Op paarden rijden is niet natuurlijk, maar we hebben zo’n binding met het paard en voelen ons zo betrokken bij deze dieren dat we ook graag die nabijheid voelen en de vrijheid ervaren van het rijden op onze eigen manier en in onze eigen discipline.

Blij en vrij genieten van paarden

Het paard is jarenlang ingezet voor en door de mens op allerlei gebied. Zo’n goedmoedig en atletisch dier leren kennen en ermee samenwerken is heel bijzonder. Daarom willen we ook de Freeform zadels afstemmen op ieder paard afzonderlijk. Overigens niet alleen op het paard, maar ook op de ruiter.

De combinatie paard, zadel, ruiter

De drie eenheid, paard-ruiter-zadel moet kloppen en dat is precisie werk. Zelf loop je ook geen 25 kilometer op te kleine schoenen, want dan krijg je zere voeten en blaren. Dat is voor het paard ook zo, een klemmend zadel is niet comfortabel en kan tot allerlei problemen leiden zowel fysiek (pijn, bulten, blaren, wonden, spieratrofie, niet goed kunnen bewegen) als psychisch (moeilijk gedrag als bijten, schoppen, bokken, vluchten, tandenknarsen, ongehoorzaamheid).

Holistische benadering

Een holistische benadering van het paard is in deze tijd niet meer weg te denken.

Een template maken om de vorm van de rug te registreren

Samenwerken met hoefsmid, dierenarts, tandarts en fysiotherapeut is noodzakelijk om een paard lang in goede conditie te houden. Daar werken wij graag aan mee.