Freeform?

Wat is een Freeform boomloos zadel

Vanwege de unieke bouw vallen Freeform zadels onder de categorie hoogste kwaliteit in het boomloos zadelsegment.  Freeform ontwikkelt de zadels steeds verder. Ze betrekken ruiters en zadelpassers in hun testproces. De zadels worden handgemaakt door een bekende lederwerk familie in Italië die de bekendste Europese (boomloze) western zadelmerken maakt.

Innovatief

Freeform zadels zijn het resultaat van passie, kwaliteit en de nieuwste technologieën. Het zadel is opgebouwd uit een basis en verwisselbare zitting. De zitting en de basis zijn verkrijgbaar in diverse modellen en maten. Het Y-singel systeem zorgt voor een stabiele ligging. Het zadel is multi aanpasbaar door verwisselbare zittingen, kniewrongen, beugelophanging en singelsysteem.

Drukverdeling

Ieder flexibel Freeform zadel heeft een zadelbasis en kern  om de druk te verdelen. Freeform gebruikt een basis gemaakt van sterk industrieel foam. Het foam is in een mal geïnjecteerd en vormt een nieuw concept in de zadelindustrie. Het vormen in de mal garandeert een volledig symmetrische zadelbasis. De stevige maar ook flexibele basis zorgt voor bewegingsvrijheid voor het paard.  Freeform werkt met de hoogste kwaliteit Italiaans leder die natuurlijk is getand en gekleurd. Lees hier meer: PelleAlVegetale 

Opbouw en de aanpasbare onderdelen van een Freeform zadel

Verwisselbare zitting
Ieder Freeform model heeft een originele zitting maar deze kunnen allemaal verwisseld worden voor het doel van de ruiter. Er kunnen kniewrongen of poleys worden gemaakt voor meer comfort en een diepere zit. Een smallere zitting zoals de Elite en de Classic zorgen voor een smaller gevoel. Zittingen komen in allerlei verschillende maten, afhankelijk van de lengte van de zadelbasis die het paard nodig heeft in combinatie met de zit van de ruiter. 

Kussens
Kussens worden aan de onderkant van het zadel bevestigd door stevig klittenband. Ze zijn ontwikkeld om een open kanaal onder het zadel te creëren voor de wervelkolom. De panelen volgen de natuurlijke lijn van het zadel en voorkomen drukpunten. Er kunnen diverse materialen gebruikt worden als inlages in deze kussens.

Aanpasbare Beugelophanging
De aanpasbare stijgbeugelpositie laat de ruiter de ideale schouder-heup-hiellijn makkelijker vinden. 

Zadelbasis & Kniewrongen naar keuze
Een zadelbasis kan gecombineerd worden met verschillende soorten kniewrongen afhankelijk van het doel van de ruiter. Bij de DKR zitten de kniewrongen op klittenband en zijn verplaatsbaar. Bij de andere Freeform modellen zit de kniewrong vast en kan je deze naar eigen voorkeur bestellen.

Een correct passend Freeform zadel, biedt de juiste drukverdeling, schouder vrijheid en stabiliteit voor het paard. Zo kan het paard zich comfortabel bewegen onder de ruiter.

Freeform heeft een diversiteit aan zittingen

Freeform Algemeen:
Freeform zadels hebben een foam zadelbasis uit hetzelfde materiaal gebruikt voor de Maserati autostoelen: gemaakt om comfort te bieden, zich niet te laten aantasten door kou, hitte of druk.
Het foam is flexibel vandaar dat Freeform ook wel boomloos of semi-boomloos wordt genoemd.
Het foam en leder van de zadels gaat jaren mee en behoudt zijn vorm, dat zorgt voor de ideale balans tussen een uitstekende drukverdeling en een flexibel zadel dat zich aan de rug en bewegingen van het paard aanpast.

Beugelophanging en Singelsysteem
Dankzij  de verplaatsbare beugelophanging kan men verschillende beenposities instellen nodig voor de verschillende disciplines. Er is een extra versteviging in de zadelbasis gebouwd om de druk van de stijgbeugelophanging te verdelen. Freeform’s standaard Y singelbevestiging zorgt voor een zeer stabiel zadel dat niet zal schuiven en voor een goede verdeling van het ruitergewicht zorgt. Dankzij dat Y-systeem krijgt u een zadel dat zeer stabiel ligt, ook bij het opstijgen. Het verschuiven van het zadel bij het opstijgen is iets wat bij andere boomloze zadels wel al eens kan voorkomen. Daarbij worden de meeste Engelse modellen tegenwoordig geleverd met het nieuwe singelstoten systeem: 3 verschillende opties voor een nog betere drukverdeling en om de kans van passen op verschillende paarden enorm te verhogen.

Pad / Kussens
Voor optimale drukverdeling en ruggengraat bescherming is het, afhankelijk van het paard, noodzakelijk om de Freeform zadels te rijden met de kussens/panelen of een boomlooszadelpad met inlages.

De standaard prijs van dit zadel is inclusief:
– Zadelbasis (onafhankelijk van maat)
– Dressuur zitting (onafhankelijk van maat)
– Standaard kniewrong
– Schoftuitsparing (zie info hieronder)
– Velcro (zie info hieronder)
– 5 D-ringen
– Bevestiging voor beugelriemen

Wilt u meer weten over de verschillende opties, dan helpen we u met alle liefde verder.

Y-singelsysteemY-singelsysteem voor betere drukverdeling
BeugelophangingVerplaatsbare beugelophanging
LederHandgemaakt zadel van de hoogste kwaliteit Italiaans kalfsleder
Schoft
uitsparing
Zonder schoftuitsparing of met 9 cm. of 13 cm. schoftuitspa
ring
Velcro
voor
kussens
Standaard hebben de zadels velcro aan de onderkant zodat
er kussens aan kunnen worden bevestigd wanneer nodig
ExtraNeem contact op voor extra’s zoals:- Extra D-ringen- Kleuren combinaties-  Lining materiaal (onderzijde van het zadel)-